piramida, daj znać, co sobie wybierzesz Ja na początku myślałem, ze zostajesz na 235, a to jednak nie jest typowy rozmiar, wiec i ceny ciut wyższe i wybór mniejszy...
piramida, daj znać, co sobie wybierzesz Ja na początku myślałem, ze zostajesz na 235, a to jednak nie jest typowy rozmiar, wiec i ceny ciut wyższe i wybór mniejszy...
jak założyłem na zimę 225 to nie chcę już tracić mocy na 235, różnica jest z 20koni :diabelski_usmiech
toomasz, Fuldy miałem - tragedia na mokrym i ząbkowały :!: Tu inny bieżnik więc może inaczej się będą zachowywać ale osobiście już więcej opon tej firmy nie wezmę :!:
Mocno mnie zainteresowaly opinie tymbardziej ze moge miec w cenie 1100 zł za 4 sztuki(czyli praktycznie bez roznicy pomiedzy "normalnymi"), jednak do mojego rozmiaru 205/55R16 - i tu moje pytanie, czy ktos je ma na aucie w takim rozmiarze ?
Ja się zdecydowałem w tym roku kupić Uniroyal Rainexpert 205/55 R16 - czytałem o nich bardzo pozytywne opinie - a i cena przyzwoita
Za 4szt 15 zapłaciłem 720zł :twisted: - nóweczki, ale je sprzedałem bo kupiłem alu 16 i teraz czekam na jakąś dobrą promocję tych oponek w rozmiarze 16
Chyba czas na letnie, bo u nas 7 na plusie. (żartuję)
Oooo kolego ja zmieniam juz w ten weekend albo na nastepny szkoda zimowek a poza tym ładniej bedzie szkodnik wygladac :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Oooo kolego ja zmieniam juz w ten weekend albo na nastepny szkoda zimowek a poza tym ładniej bedzie szkodnik wygladac :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Gdybym jeździł tylko po Krk i okolicach, to pewnie bym zachęcił wiosnę do przyjścia, ale mam zamiar jeszcze kilka razy pojechać na narty, a w górach to pogoda niepewna. :P
Gdybym jeździł tylko po Krk i okolicach, to pewnie bym zachęcił wiosnę do przyjścia, ale mam zamiar jeszcze kilka razy pojechać na narty, a w górach to pogoda niepewna. :P
Zastanawiałem się nad zakupem tych opon i właściwie jestem zdecydowany.
Czy będę musiał je kupić - dowiem się pod koniec tygodnia.
Koła letnie w piątek oddałem do naprawy. Pod koniec sezonu dosć mocno drżała kierownica. Drżenie ustało po zmianie kół na zimowe. A więc coś w kołach...
Liczyłem się z zakupem opon, bo niemało się najeździły przez trzy sezony.
Nad zakupem felg myślałem również, ale temat mnie przerósł.
Jeśli chciałbym kupić nowe alufelgi, które byłyby jednocześnie tanie, dobre i ładne, to musiałbym kupić trzy komplety. Więc postanowiłem sprawdzić, czy opłaca się robić coś z tymi, które mam.
...W warsztacie, na wyważarce okazało się, że przyszyną drzenia kierownicy mogą być felgi.
Dwie są krzywe, ale bez problemu uda się je wyprostować. Wszystkim czterem przyda się renowacja.
Opony, wedle wstępnych oględzin, na 95% są w stanie przelatać co najmniej dwa sezony.
Ja i tak zmieniam opony po czwartym sezonie, więc jeszcze jeden sezon mógłbym na nich pojeździć.
Dokładna diagnoza będzie postawiona po wyprostowaniu felg i optymalizacji opon.
Byłem wczoraj u gumiarza. Polecał te nowe Dunlopy.
Cena u niego 320 zł/szt za 205/55R16 + wymiana gratis, więc w porównaniu z ceneo z przesyłką i kosztem wymiany to cena taka sama.
Jak się ociepli to je zakładam
Komentarz